Træduen (Columba Palumbus) Eller Palombe

Loading...

Loading...

Træduen (Columba palumbus) er en af ​​de mest almindelige fugle i vores byer. Det er det største udvalg af duer i Europa. Det er også kendt som Palombe, meget populært blandt jægere i det sydvestlige Frankrig under overflytningen af ​​nogle af disse fugle i efteråret.

Træduen (Columba palumbus) eller Palombe

Hvordan genkender man en trædue?

Træduen er en stor fugl med en blålig grå fjerdragt på ryggen og hovedet og pink på brystet. Han er genkendelig med sine hvide pletter på siden af ​​hans hals (undtagen de unge duer) og en hvid linje på hans vinger og hale, mere synlige, når han flyver. Hans fjer er glat og silkeagtig. Træduen genkendes også af sin langsomme gang, når den bevæger sig på jorden.

Skrigende og synger træduven

Træduen er let genkendelig ved dens typiske cooing, der primært skubbes af mænd. Dette råb tjener ham til at informere sine kongenere om, at han indtager territoriet. Det kan høres hele året rundt, især ved daggry.

Woodpigeon habitat

Træduven lever så meget på landskabet i skovområderne som i byen, i gaderne, parkerne og haverne, hvor den selv er meget til stede. Den findes overalt i Europa. Den har imidlertid ikke den samme adfærd i henhold til dens levested. I landmiljøet er det nok en frygtelig fugl, måske på grund af jægerne, der sporer den ned. På den anden side er træduven slet ikke bange for menneskets tilstedeværelse. Tværtimod er han meget tæt på den. Han bor oftest i bands, der samler et stort antal individer.

Træduven lever så meget på landet i skovområderne som i byen

Kraft af trædue

Træduen er plantelevende. Det føder mest på jorden, så mange frø, urter, knopper eller blade. Om sommeren spiser han også frugt, mens han favoriserer bøgfrugter og æggene i løbet af efteråret.

Han er en ivrig birkbesøg med sine killinger og vedbend med sine frugter.

Woodpigeon avl

Den kvindelige trædue bygger sin rede relativt summarisk mellem april og september, enten på græs på et træ eller på jorden, skjult i vegetation. Den kvindelige træduve lægger sine æg, to af dem, i april eller maj. Hun har mellem 2 og 3 kød om året. Ægene er dækket af begge forældre i omkring 17 dage. Når de er født, fodres de også af mænd og kvinder med en sekretion baseret på prædigerede blandinger af frø, der hedder "duvegrød", som de holder i deres afgrøde. Kyllingerne forlader redenet efter tre uger.

Er træduen nyttig eller skadelig for haven?

På landet er træduen betragtes som skadelig, hovedsagelig om vinteren, fordi det gør enorme skader inden for rapsfrø eller korn. I bymiljøet ses han ofte på græsplæner i haver, hvor han samler frø til mad. Om foråret sker det også at spise knopper og blomster af planter og træer i haver. I grøntsagshave kan han lande på en trægren for at overvåge frøplanterne og især de af ærter, som han vil genoprette til mad.

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner