Wolf, Et Kontroversielt Vildt Dyr

Loading...

Loading...

Den fælles ulv eller grå ulv (Canis lupus) adskiller sig med de underarter, der stammer især i Frankrig, den europæiske ulv eller den fælles grå ulv (Canis lupus lupus). Denne vildt dyr har altid været genstand for alle mistanker og frygt for alt, gennem børnenes historier, men også på grund af angreb af besætninger kendt af forfatteren, til fortrydelse for glødende tilhængere af ulven, der nyder en beskyttelsesstatus i Frankrig.

Europæisk ulv eller fælles grå ulv (Canis lupus lupus): kontroversielt vildt dyr

Den europæiske grå ulv: identitetskort

Ulven er et quadruped kødædende pattedyr fra canidfamilien ligesom hunden eller ræven, for eksempel. Den europæiske ulv måler mellem 65 og 80 cm på mødrene afhængigt af om det er en kvinde eller en mand, fordi der er en reel seksuel dimorfisme. Således vil kvinden veje lidt mindre end den gennemsnitlige mand, der vejer 38 kg. Hans hoved er bredt, enten pande eller næse, hvilket også er langt. Dens stærke kæber har 42 store og stærke tænder, da dens fanger let når op til 6 cm og giver et tryk på 150 kg / cm², hvilket er dobbelt så stort som en labrador.

Hovedet er kronet af forholdsvis korte trekantede ører dækket med kort hår, hale måling mellem 30 og 50 cm, torso er ret kort, muskuløs hals, med en massiv kiste markerer sin magt og relativt lange ben, der giver det en slank figur på trods af at hans hoved stadig er på ryggen, kun hæve det i tilfælde af en advarsel.

Om vinteren er pelsen fra den europæiske ulv særlig tæt for at modstå kulden: den består af en kort undercoat og et langt beskyttelseshår. Alle gråtoner mødes med at give en mere eller mindre hvid eller sort kjole med nogle gange okkerfarver. Om foråret begynder muldingen, ulven mister noget af dets underhår og hår, som rekonstitueres om efteråret, før kulden kommer.

Europas grå ulv er en svømmer, men han er især berømt for at være en god løber, varig, med en hastighed der kan nå toppe ved 60 km / t. Hans lugtesans er højt udviklet, udsigten er fremragende, da det er på en vinkel på 250° både dag og nat, når hans øjne ser ud til at være fosforescerende, og hørelse er dobbelt så kraftig som for mennesket. Ulven stønner, scolds og specielt med sine packmates skriger han for at angive hver enkelt position og organisere sig: det er et system til kommunikation af gruppen.

Han går ud for at jage oftest før daggry og efter solnedgang.

Den grĂĄ ulvs forventede levetid i Europa er 6-7 ĂĄr i naturen, men kan nĂĄ 15 ĂĄr i fangenskab.

Europæisk ulv eller fælles grå ulv (Canis lupus lupus)

Reproduktionen af ​​den grå grå ulv i Europa

Varmens varmer foregår i slutningen af ​​vinteren. Det er derfor fra januar til marts, at parring sker, idet man ved, at ulvene er monogame. Hvis forældre til cubs dør, adopterer et andet par de små forældreløse børn. Grænsen varer mellem 3 måneder og 3 måneder og en halv, hvor ulven beskytter sig ved at holde sig mere i hendes panden væk fra volden mellem pakker, der kan forekomme. Der er en årlig rækkevidde pr. Ulv hver med 1 til 6 unger eller mere, der er døve og blinde med en kort frakke. Ulven suger ungerne i en lille måned, og så begynder de at spise bytte rapporteret af forældrene. De kæmper med hinanden ved spil og i efteråret louvards (navn fra 6 måneder til 1 år) ledsager de voksne ulve i jagten på stort bytte.

Seksuel modenhed opstår kun i slutningen af ​​den unge ulvperiode omkring 2 år.

Ulvens levesteder og opførsel

Ulven er et socialt dyr, der ikke er ensom, men selskabelig bor i pakker, der består af 6 til 20 emner organiseret i et hierarki: en flokleder sagde "alfahan" har autoritet, er det som regel den mest kraftfulde, mere modige og de andre skal adlyde ham. Parret, han danner med en ulv, er den eneste der vil reproducere. Omega ulve er ringere og yngler ikke. Parets afkom til sidst spredes på grund af seksuel modenhed og det voksende behov for mad. Derefter dannes andre par og vil skabe deres egen pakke yderligere uden at gå ind på en anden pakes territorium, der ville se det som en fjendtlighed, der ville forårsage dødelige kampe mellem ulve.

Ulvens habitat har et centralt punkt, der består af hår og tørt græs, fra et naturligt hus, hvor ulven kalver. Generelt er et vandpunkt tæt nok.Omkring strækker ulvens territorium sig over store områder, der kan mærkes af urin og ekskrement, men også af skrig: ingen, men pakens ulve accepteres. Det er især den nuværende bytte, der giver ham en rig kost, der styrer hans område, som kan være lige så godt udformet af skov som eng. Den menneskelige tilstedeværelse er deres grænse.

Ulvens mad

Den europæiske grå ulv er kødædende, med en række bytte er fugle, små gnavere, kaniner til større byttedyr såsom vildsvin, hjorte, rådyr, gemser, vilde får og geder og får desværre mere sjældent heste og køer. Om nødvendigt kan de også spise carrion. De spiser også punktligt frugter såsom druer, for eksempel eller svampe. Det er det opportunistiske aspekt af ulven, der tilpasser sin mad til det, den finder. Derudover kan han, når han angriber en flokk, dræbe flere får uden at spise dem.

Europæisk ulv eller fælles grå ulv (Canis lupus lupus)

Ulven, en fjende, en andres ven

Den største rovdyr i den grå ulv i Europa er manden i gengældelse for de gentagne angreb, som canid har på besætninger, hovedsageligt får. Dette kommer i forbindelse med undtagelser tillader affyring af et antal ulve, da den grå ulv i Europa er en del af de beskyttede arter siden 1990'erne, da hans forsvinden var frygt. Dens naturlige reintegration blev først fundet i Alperne, i Mercantour National Park, via befolkningen af ​​italienske ulve, Vosges og den centrale massiv.

I dag er ulven beskyttet af Berner-konventionen af ​​19. september 1979 EU-direktiverne af 21. maj 1992 og den 27. oktober 1997 om bevaring af naturtyper samt vilde dyr og vilde planter, og dekret af 23. april 2007, der fastsætter listen over jordbaserede pattedyr beskyttet på hele territoriet.

Begyndende 2018 blev 430 ulve registreret i Frankrig af det nationale kontor for jagt og dyreliv er en stigning på 20% i forhold til 2017: ulven stadig ifølge World Conservation Union (IUCN ) Frankrig en sårbar art, men med en mindre risiko for udryddelse ifølge IUCN World. Levedygtighedstærsklen blev fastsat af Wolf-planen på 500 fag.

Da ulven er opstået i Frankrig i begyndelsen af ​​1990'erne, konflikter mellem hyrder, forsvarere af dyrelivet og jægere har tendens til at gnave, nogle ønsker et øget antal skud tilladt, andre en forstærkning beskyttelse af ulven...

Loading...

Video: Snak om ulve i Danmark.

Loading...

Del Med Dine Venner