Den Gule Hvalhale (Motacilla Alba), En Langsvagt Beskyttet Fugl

Loading...

Loading...

The Yellow Wagtail (Motacilla alba) er en fugl af passerine familien, af mellemstørrelse. Afhængig af den region, hvor den stammer fra, er den migrerende eller stillesiddende, og den bevæger sig i grupper. Dette er en fugl, der er meget velegnet til det menneskelige miljø. I Frankrig, hvor det er en af ​​de beskyttede arter, møder vi ofte den grå hvalpe i byerne eller omkring den.

Den gule hvalhale (Motacilla alba), en langsvagt beskyttet fugl

Hvordan genkender man en grĂĄ venttail?

Den gule Wagtail er genkendelig af sin silhuet: Den har en lang hale, som bevæger sig lodret og kort vinger. Dens fjerdragt er sort og hvid, nogle gange med gråtoner. En slags hvid kasket er skitseret på hovedet af den grå hvalhale og en sort bib på halsen. Hun har en spids næb også alle sorte. Et af kendetegnene ved denne fugl er at øve på gang, ledsaget af genkendelige hale slag. Flyvningen af ​​den gule Wagtail er også karakteristisk: det er en veksel mellem et bølget fly og hurtig flapping af sine vinger.

Græs og sang af den grå Wagtail

Gråhvagttalets skrig består af to stavelser, mens sangen er en række chirpende noter, der minder om svælget. Vi kan høre mandens synge om foråret, ophængt på taget. Den gule hvalhale udleder også piercingskrig i tilfælde af fare.

GrĂĄhvalstaens grĂĄte bestĂĄr af to stavelser

Den GrĂĄ Wagtails habitat

Den gule hvalhale findes i åbne områder, herunder våde områder, hvor det nemt kan håndtere sine job på jorden. Det frekventerer derfor landbrugsjord eller land, der grænser op til vandområder. I byområder er den gule vagttår synlig i ledige partier, lossepladser eller parker græsplæner. Det er alligevel ikke en vild fugl. Om natten sover Grey Wagtail sammen med sine ledsagere, i grupper, i sovesale.

Kraften i den grĂĄ Wagtail

Den gule hvalhale er insektbeskadiget. Det føder primært på Diptera, såsom fluer, myg eller hestevæddeløb. Men biller (biller, mariehøns, geder, lucans, weevils osv.) Er også en del af sin kost. For at fodre, fanger Grey Wagtail sit bytte direkte på jorden, i flyve eller på vandets overflade. Det er på grund af sin flybaserede kost, at denne fugl ofte findes på lossepladser, komposter eller i nærheden af ​​alt forfaldende organisk materiale.

Den gule hvalhale er insektbeskadiget

Reproduktion af den grĂĄ grĂĄhale

Nestperioden for den gule hvalhale strækker sig generelt fra april til juli. Afhængigt af hendes bopæl kan hun have flere brød (2 eller 3) i denne periode, hvis hun bor i tempererede områder eller kun en i koldere områder. For at bygge sin rede har Grå Wagtail dybe hulrum. Hun kan finde denne form for hulrum under tagene af huse, i revnerne af boligmure. Men også i stenbrud, på banker langs vandveje eller i træopbevaringssteder for eksempel. Kvinden lægger 5 til 6 æg i reden og inkuberer dem i 15 dage. De unge forlader redenet efter to uger.

Er den gule hvalsehale nyttig eller skadelig for haven?

På grund af sin kost er den gule hvalhale ret nyttig i haven. Det kan effektivt frigøre plantager af blomster, grøntsager eller træer med fluer, bladlus og andre væv.

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner