Polecat Og Dens Legendariske Stank

Loading...

Loading...

Polecat (Mustela putorius) er et lille kødædende dyr af familien Mustelidae, der kan genkendes af deres langstrakte silhuet som f.eks. væsel, otter, mart, ermine og mink. Derudover har polecatet det særlige at afgive en meget stærk lugt, når det føles truet. Desuden angiver dets navn det godt siden på latin, 'putor'betyder stink og'putidus', stinkende. Vi taler om fritteren (Mustela putorius furo), når polecat er tæmmet som et kæledyr.

Polecat: identitetskort

Polecat har en mørk brun frakke på oversiden og sort nedenunder med gullige sider. Hovedet er let genkendeligt, da det er sort med hvide bånd, der dækker snuten, går op mellem øjnene og danner en bue fra ørerne til bunden af ​​kinderne. Hans ører er ret afrundede.

polecat (Mustela putorius)

Den langstrakte form på korte ben kan nå 50 cm hos mænd og 40 cm hos kvinder, uden halen, der måler mellem 10 og 15 cm. På vægtniveauet observeres en meget klar forskel mellem mænd (800 g til 1700 g) og hunner (400 til 900 g).

Det er gennem sine analkirtler, at polecatet udskiller et stof, der lugter meget dårligt, når det føles truet, hvilket gør det muligt for dyret at beskytte sig mod rovdyr og andre indtrengere, der skal flyve mod den frigivne stank. Stille i naturen kan han, når han er i nød, også udtale skrig, der nogle gange lyder som chuckles, grøfter og hisser.

Polecat, temmelig ensom, lever hovedsagelig om natten. Afhængigt af polecats levevilkår kan han bo i maksimalt 10 år, men generelt er hans liv mere end 4 til 5 år.

Reproduktionen af ​​polecat starter i slutningen af ​​vinteren, fra slutningen af ​​februar til april ved parring, der forårsager ægløsning. Gestation følger i 6 uger, hvorefter kvinden føder et kuld på 5 unge i gennemsnit, som er født blinde og næsten uklar, bortset fra en næppe synlig nedgang. Hun suckles dem og de unge polecats bliver voksne, der kan reproducere i deres tur på 1 år.

Polecat habitat er primært koncentreret i lette skove, hegn og vådområder. Det er også en god svømmer; på den anden side klipper den ikke. Det kan investere bygninger, især når kulden er meget vigtig, men ellers vil det foretrække burrows lånt af andre dyr eller gravede under træernes rødder, hule stubber, f.eks. Høje grene. Her igen vil han bruge sin stinkende muskus udskilt af hans analkirtler for at markere sit territorium.

Hvordan skelne en skunk fra en skunk?

Mop i Bambi

Polecat er undertiden forvekslet med skunk, familien Mephitidae, fundet i mange tegnefilm, som bambi, som bidrog til denne forvirring.

I modsætning til polecat er hun sort med hvide striber langs hele ryggen og har en busket hale.

Ligesom polecatet udsender det en kvalme, når den er bange for eller bange for noget.

Polecats mad

Som nævnt før, er polecat en kødædende, hvis gnavere har sin præference blandt hvilke voles, shrews, mus, mutts, men også to gnavere en smule særlig:

  • muskrats, hvoraf han er en af ​​de sjældne rovdyr,
  • kaniner af warren, især påvirket af myxomatose, hvilket gør det muligt at begrænse spredning af sygdommen, idet man ved, at den ikke angriber landbrugernes hutchings.

Det føder også på fisk, amfibier, krybdyr, fugle, deres æg, insekter, bær...

Det er klart, at polecat ikke forårsager skade og ikke udgør en trussel mod gartneren, tværtimod.

Polecat blev skadet på trods af alt

polecat (Mustela putorius)

Selv om det ikke skader menneskelige aktiviteter, og det hjælper med at begrænse spredningen af ​​bestemte arter, som man forsøger at indeholde udvikling, er polecatet klassificeret som skadeligt i Frankrig, eller snarere "sandsynligvis forårsage skade ", som angivet i biodiversitetsloven af ​​august 2016.

Polecatet kan derfor jages, mens Bernkonventionen har klassificeret det som en "beskyttet dyreart", og at EU-direktiv 92/43 / EØF siger Flora Fauna Habitats kvalificerer det som "en art af fællesskabsinteresse, hvis høst i naturen og udnyttelsen sandsynligvis vil blive genstand for forvaltningsforanstaltninger".

Dette medfører et fald i befolkningen, styrket yderligere ved stigende urbanisering fører til ødelæggelse af vådområder, men det er også et offer for den intense trafik, industriel forurening, der ender i floder, fælder beregnet til andre skadedyr.

Faktisk ser det ud til, at vi i dag skal vende tilbage til franske valg fra 2002 for snarere at have en tendens til at beskytte dem.

(billede 1 af Malene Thyssen - Personligt arbejde, CC BY-SA 3.0)

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner