Fyrmarten (Martes Martins) Eller Marte, Langt Fra Haven

Loading...

Loading...

Fyrmarten (Martes Martins) eller Marte

Marten eller marten, hvis rigtige navn er pine marten (Martes martes), tilhører familien af ​​Mustelidae, som marten (Martes foina). Hvis de er begge små kødædende pattedyr af samme køn, og arter adskiller sig, fordi deres adfærd er meget sjældent at se en mår nær sit hjem, hvilket ikke er tilfældet for ilder.

Marten: identitetskort

Væsken har en brun frakke, der mørkner på sine poter og hale, mens den rydder på hovedet. Hans hals og øvre bryst er gul-orange eller creme-gul, i form af en bib. Det når smerteligt 15 cm i højden og 35 eller endda op til 55 cm i længden, som det er nødvendigt at tilføje 18 til 25 cm af en meget busk hale. Den vejer mellem 700 gram og 2 kg maksimum, sjældent mere, alt afhænger også, om det er en kvinde eller en mand, fordi den seksuelle dimorfi er ret udtalt i marten.

Selv om de er kortbenede, er de ret lange og hårige på planten. Hanner og kvinder har en bukhvirvel, som gør det muligt for dem at deponere, hvor de cirkulerer, deres lugt som et mærke for passage, især i øjeblikket med rytning. Hun har ører, der er mærkbare med en gullig kant. Hendes trøffel er meget sort, og hun udviser ikke en form for meowing kun under røven, ellers er hun tavs. Marten har veludviklede sanser af lugt, syn og hørelse. Hun er meget fleksibel og klatrer fra grene til grene i træerne, men rejser også meget godt på jorden for at jage.

Hvordan skelner man en mart fra en mart?

Marten har en noget massiv tal, væsel men især hagesmæk, der adskiller de to weasels: ender i et enkelt punkt, og helt ærligt appelsin creme i mår, den er hvid og bilobed på væsel. Desuden observere de mærker efterladt af de to dyr i løs jord, kan man bemærke de mår, der viser spor af hår, som ikke optræder i væsel, der ikke har hår under poterne.

Teoretisk set kan marten leve i ti år eller endda mere i fangenskab, men i det vilde vil dets forventede levetid være omkring 3 eller 4 år.

Gengivelsen af ​​den matte er ved en udskudt ovo-implantationsprocessen dvs., at gennemførelsen af ​​æg sker på en forsinket måde (ca. 200 dage) sammenlignet med den kobling, som finder sted i Juli og august med nogle gange forskellige mænd. Fødslen af ​​lidt, der kan være op til 6 pr kuld, men 3 i gennemsnit finder sted den følgende forår, omkring april og maj, i hullet af et træ, en sten hulrum, men ikke til jorden. Kvinden ammer hvalpene i cirka 2 måneder, de vokser til voksen størrelse og bliver uafhængige med 5 eller 6 måneder, men vil ikke nå seksuel modenhed til deres andet eller tredje år. Kvinden handler alene med sin unge, som også viser, at marten er et temmelig ensomt dyr.

Dens habitat er hovedsageligt koncentreret i nåleskove og / eller løvfældende, hele Frankrig, med en præference for øst og bjergskove, men det næsten aldrig ventures i åbne områder som enge. Det findes sjældent i Provence og Nord. Som når kalve og tager sig af sine små, dens forskellige opholdsområder kan være et hul i en træstub, et egern forladt reden, en rede owls ubeboet, en rock hulrum, sædvanligvis i højden, men om sommeren kan den bosætte sig under trærødder eller i brammer på jordoverfladen. I modsætning til væsken nærmer den sjældent hjem og påvirker derfor ikke lofterne.

Fyrmarten (Martes Martins) eller Marte

Dens vigtige plads strækker sig over et område, der kan være tyve kilometer ud af tyve. Det er mest aktiv i skumringen og om natten, men når vinteren og kulde opstår, det forsinker dens aktivitet og bliver mere dagtimerne.

Martens mad

Mår er kødædende, med en forkærlighed for markmus, der kan erstattes af markmus, spidsmus, kaniner, egern, fugle og deres æg (robin, chickadee, drosler, spætter, duer...), padder. Hun spiser også lig med døde dyr.

Hun er også insektbeskadiget og angriber humlebier, der æver biller og biller i tal.

Marte forkaster ikke frugt, fordi det er frugtageligt, især om sommeren og efteråret: det kan være vildt, men også en landbrugsafgrøde.

Hun tilpasser sin kost til, hvad ĂĄrstiderne giver hende mest let.

Marten, harmløs for gartnere

I modsætning til vasset kommer marten ikke til at besøge dit kyllingekop, for tæt på dit hjem og for langt fra sit livsstil i skoven.

Siden 2014 er marten ikke længere en del af den "skadelige" art i Frankrig. Dette er uden tvivl en beslutning truffet efter observationen af ​​nedgangen i populationer, der skulle standses. Nogle europæiske lande har endda programmer for befolkningens trøst eller genindførelse.

Flere faktorer forklarer mortenes dødelighed, der omfatter jagt efter genopretning af pels, men også hår, der er beregnet til at gøre højkvalitets pensler til akvareller. Fangst og forgiftning har også dræbt mange martens på mange områder.

Skovfragmentering, skovrydning og skovbrug forårsager tab af levesteder og passager til mart, og vejtrafikken medfører dødelige kollisioner for dyret.

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner