Ugglen, Ugleens Nøgternes Raptorfætter

Loading...

Loading...

Ugglen, ugleens nøgternes raptorfætter

Uglen er en natlig raptor udbredt i Frankrig. Ligesom hans kusine uglen, med hvem det ikke bør forveksles, er uglen et beskyttet dyr i vores land. Nogle ugelarter migrerer i vintermånederne, andre gør det ikke. Dens meget særlige syn og hørelse gør uglen til en formidabel jæger om natten.

Hvad er en ugle?

Uglen er ikke navnet på et dyr som sådan. Dette er et generisk navn, og ikke en videnskabelig klassifikation, givet raptor familien Strigidae af ordren Strigiformes, der er egrets, der ligner små ører over deres øjenbryn. Disse egrets er faktisk små tufts af fjer, der bevæger sig i overensstemmelse med uglenes stemning. For eksempel, i tilfælde af stress, kontraherer uglen hans ansigtsmuskler, der gør hans egrets stiger.

Hvordan genkender man en ugle?

Bortset fra dets egrets, som gør uglen til en let genkendelig fugl, har denne nattlige raptor en hakket næb og store øjne. Hans ansigt er præget af en ansigtsmaske. Uglen har drivhuse med skarpe kløer. Det er også berømt for sin dystre og skræmmende skrig, tuden, er beregnet til at skumringen og om natten, græder ofte forbundet med angst og frygt. Udover navnene på familien og i den rækkefølge, som uglen tilhører henholdsvis Strigidae Strigiformes og, fra det latinske ord "Strix" også bag ordet heks og navnet på en fugl af legende, den "Stryge", vampyrfugl, der sugede barnets blod i henhold til folkelige overbevisninger.

Ugelens særlige forhold

Som alle natsens raptorer i sin familie har uglen udviklet en særlig synsvinkel. Hans øjne er ikke mobile, men tværtimod integreret med kraniet. Denne funktion gør det muligt for uglen at opskære afstande meget godt, hvilket gør det nemmere at jage om natten. Hans øjne er også placeret fremad og giver ham en præcis kikkert, det vil sige en synsform, hvor begge øjne bruges samtidigt. Ullen har evnen til at jage i fuldstændig mørke takket være dets øjne, der lader 2 til 3 gange mere lys end mændets.

Owlens lydsystem er også meget udviklet. Det tillader ham, ved lydvibrationer, at præcist lokalisere sit bytte. Denne meget nyttig funktion for raptor er på grund af hans ansigtsmaske, der fungerer som en lignelse, der fokuserer lydbølger og derefter sender dem til de auditive kanaler i den ugle der grænser denne maske, i øjenhøjde.

Uglen har en flyvning, der udsender næsten ingen støj, hvilket gør det muligt for ham at komme tydeligt på sit bytte. Denne egenskab skyldes nogle af dens fjer, hvis grene dæmper støj fra vinger under flyvning.

Endelig opbygger uglen ikke sin egen rede, men optager dem, der allerede er på plads, reden af ​​høge, duer eller hegre, som er forladt af deres ejere.

De forskellige owlarter

Der er mange owlarter. Vi kan møde nogle af dem i Frankrig:

The Great Eagle Owl (Bubo bubo)

The Great Horned Owl (Bubo bubo)

The Great Horned Owl er en af ​​de største ugler med en vingespind på op til 190 cm. Dens fjerdragt er gullig og dækket af mørke pletter, der giver udtryk for en ægte camouflage. Denne ugle er en ensom, der blev født i et hul eller andet. The Great Horned Owl er en formidabel jæger, der feeder på kaniner, ænder, andre rovfugle og små pattedyr som dormouse.

The long eared ugle (Asio otus)

The Long-eared ugle (Asio otus)

Med en længde på 35 cm og en gennemsnitsvægt på 300 gram har long eared uglen en genkendelig langstrakt silhuet. Det kan findes i alle regioner i Frankrig. Disse ugler bor i en gruppe og samles om natten for at sove. Hans kost er sammensat af gnavere og spurver.

The long eared ugle (Otus scops)

The Long-eared ugle (Otus scops)

Denne ugle er lille og træt. Det er genkendeligt takket være sine store citrongule øjne. Den langugede ugle er en vandrende fugl: den tilbringer sommeren i Europa og vinteren i Afrika. Det feeds på store insekter som crickets, møller og endda små fugle.

The Short-eared Owl (Asio flammeus)

The Short-eared Owl (Asio flammeus)

The Short-eared Owl er en migrerende fugl, der også bærer navnet "brachyote ugle", fordi det har en kort næb. Dens fjerdragt er rød. Short-eared ugler feed primært på voles og andre små pattedyr. Når han bor i nærheden af ​​sump eller langs kysten, føder han også på havfugle.

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner