Kite Lucane (Lucanus Cervus) Med Kæmpe Mandibles

Loading...

Loading...

Kite lucane (Lucanus cervus) er en bille, der tager sit navn fra de kæmpe mandibler, som hanen leveres til, som den røde hjorte. Kvinden har ikke de samme "værktøjer" og hedder Grande Biche. Fra Lucanidae-familien er dette saproxylophagous insekt, den største bille i Europa, helt ufarligt.

Lucane kite (Lucanus cervus) med kæmpe mandibles

Kite lucane: identitetskort

Under hensyntagen til mandibles måler lucanet mellem 35 og 82 mm, mens kvinden har en størrelse, der varierer fra 28 til 42 mm: den seksuelle dimorfi er ekstremt vigtig på den ene side og på den anden side en stor amplitude findes i størrelser at skelne mellem Personale af medium og mindre.

Den kvindelige, der ikke har mandibles, har smĂĄ pincer meget mere formidabel end den mandlige store mandibler.

Deres karpe er sort med burgundy refleksioner. De er udstyret med et par vinger dækket og beskyttet af elytra. Kvinder kan flyve teoretisk, men i virkeligheden er det for det meste mænd, der flyver efter dem.

Disse insekter, der er mest synlige i skumringen og om natten, har ikke en meget lang holdbarhed. Larverne er gennemsigtige hvide med et glat orange hoved, de bliver til imago omkring midten af ​​juni, som vil dø i slutningen af ​​august, senest tid til at reproducere.

Den reproduktion af kite lucane

Hannerne flyver næsten lodret, gør en karakteristisk buzz, for at finde kvinder, de kan forårsage imponerende kampe mellem mænd, indtil de perforerer deres karpe. Vinderen parrer med den eftertragtede kvinde. Hun vil lægge sine æg i jorden nær veden, de vil kunne spise, og de vil dø.

kvindelig Lucane kite (Lucanus cervus)

Larvaludviklingen er lang: de kan forblive larver 3 til 5 år til en størrelse tæt på en finger. Når de er klar til at omforme, begraver de sig dybt og skaber en slags velafrundet liljekasse, hvor de bliver til nymfe og insekt om efteråret, uden at forlade før i juni.

Kite lucane habitat

Lucanernes habitat er koncentreret hovedsageligt i skove, parker og store skovområder samt i hegn, buskebuske og bunke brænde opbevaret i nærheden af ​​boliger, især når logerne er blevet opbygget i lang tid.

Kite lucanens mad

Kite lucanens larve er saproxylophagous, det vil sige at den kun fodrer døde trærottende, helst eg, men det kan også være kastanje, æble eller bøg. Da hun bor mere eller mindre under jorden, er det for det meste faldne træer, der er hendes favorit.

Voksne, der ser om sommeren, spiser lidt, de slikker såret af skadede træer og moden frugt, der laver juice.

Kite lucane, uden konsekvens for gartneren

Lucanen er absolut ikke at frygte af gartneren givet sit levested og dets mad.

Lucanens naturlige rovdyr er fuglene (jays, magpies, raptors...), som spiser maven, der efterlader på stedet hovedet og mandiblerne. Larver er truet af hveps og kødædende biller.

I dag er kite lucanerne sjældne, især på grund af for mange vedligeholdelsesparker og skovområder, hvor der ikke er mere stub eller bark af dødt træ forblev rådne.

Kite lucane er opført i bilag II til det europæiske habitat- og plantedirektiv fra 1992, hvis beskyttelse kræver, at medlemsstaterne opretter særlige bevaringsområder samt bilaget III i Bernerkonventionen, men det er ikke beskyttet i Frankrig i henhold til bekendtgørelsen af ​​23. april 2007, der fastlægger listen over insekter, der er beskyttet på hele territoriet og deres beskyttelsesbestemmelser.

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner