Larken, Sparrow Med Kraftig Sang Og Melodisk

Loading...

Loading...

The skylark er en del af ordren Passeriformes, familien Alaudidae. Der er næsten 80 arter. Den, vi kender i Europa, kaldes skylarken. Denne lille passerine, hovedsagelig stillesiddende, rede på jorden.

Dens hovedkarakteristika er dens kraftfulde og melodiske sang, der kan h√łres i fuld flyvning. Imidlertid er beskyttede arter, larkers befolkning kraftigt lavere i Europa (mindre 30% om 15 √•r) p√• grund af tilstedev√¶relsen af ‚Äč‚Äčpesticider, der √¶ndrer sin mad, men ogs√• p√• jagt.

Larken, Sparrow med kraftig sang og melodisk

Hvordan genkende en lark?

En lille mellemstor passerine, og lidt st√łrre end en spurv, har larket en brunfarvet frakke, der er strikket med brunt tr√¶kker sorte p√• sin √łverste del. Hovedet er lidt m√łrkere, og larken har det s√¶rpr√¶g at have hvide √łjenbryn over sine m√łrke √łjne og en slags lille fjerryg p√• topm√łdet, der kan komme sig fra tid til anden.

Den nederste del af hans krop er hvid bortset fra brystet, der er bl√łdt og ogs√• stribet med sort. Larkens hale er sort med store stive fjer spottet med hvidt.

Larkens flyvning er genkendelig, fordi den er lavet i lav h√łjde over markerne, dens pr√¶diktionsomr√•de. Men det er is√¶r i nuptialperioden at hans flyvning er typisk.

Skrigende og sang af larken

The skylark har en st√¶rk sang med flere lyde og variationer, der kan h√łres i slutningen af ‚Äč‚Äčfebruar. Dens hovedkarakteristika er at synge i flugt i forholdsvis h√łj h√łjde, is√¶r i anledning af skuespilsk√¶rme. N√•r larken er p√• jorden, synger hun mere roligt. Hans sang tjener til at forsvare sit territorium og styrke b√•ndene mellem partnere.

The skylark har en stærk sang

Larkens levested

Larken er til stede hovedsageligt i √•bent landskab, hvor tr√¶er er frav√¶rende. Hun bor i en gruppe, is√¶r om vinteren, og hun finder ud af markerne, de dyrkede omr√•der og is√¶r kornafgr√łderne, engene eller mosen. Det findes ogs√• p√• mellemstore h√łjder. Det er en fugl, der lever p√• jorden for mad. Farven p√• sin fjerdedel g√łr den n√¶sten usynlig.

Lark fodring

Larken er insektbeskadiget. Det f√łder p√• insekter, deres larver og regnorme. Men hun v√¶rds√¶tter ogs√• fr√łene og fr√łene, hun finder p√• landskabet.

Nest tildelingen

Reproduktion af larken

I larker danner par i slutningen af ‚Äč‚Äčvinteren i februar. Det er p√• dette tidspunkt, at hanen udf√łrer sine flyvebr√łd ved at rejse sig fra jorden i en spiral og synger h√łjt for at lade sig falde n√¶sten p√• jorden, hvorefter den parader rundt om kvinden.

Larken bygger sin rede p√• jorden ved at skjule det mest af tiden i et gr√¶s eller hulrum, som den finder i markerne. Det er den kvindelige, der tager sig af det med t√łrt gr√¶s, som hun d√¶kker med h√•r. Larkens yngles√¶son er mellem april og begyndelsen af ‚Äč‚Äčaugust. Den kvindelige opdr√¶tter mellem 3 og 5 √¶g i ca. 11 dage. Larken har 2 til 3 k√łd om √•ret. De unge bliver s√• fodret af begge for√¶ldre, og de tager afsted efter ca. ti dage.

Er larken nyttig eller skadelig for haven?

Selv om larken bl.a. foder p√• fr√ł (fra haven eller blomsterne) p√• grund af den betydelige nedgang i befolkningen, forekommer denne fugl ikke (eller mere) som en fugl, der er skadelig for haven.

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner