Europas Hare, Hurtig Og Vild

Loading...

Loading...

Europæisk hare (Lepus europaeus) eller brun hare: hurtig og vild

Den europæiske hare (Lepus europaeus), Også kaldet brune hare er et planteædende pattedyr af familien leporidae som ligeledes hører kaniner. Selv om de fleste af os har problemer med at skelne dem, haren og kanin, som begge er i størrelsesordenen lagomorfer, ikke gnavere, endelig få ting til fælles.

Haren: Identitetskort

Håret af kanin er tawny mere eller mindre brun og rød med sort hår og endda gullig især om sommeren, men hendes mave er hvid creme. Hans hår er hvide. En efterår er lavet om efteråret og i slutningen af ​​vinteren, før sommeren.

Han bærer lange ører (9 til 13 cm) i slutningen af ​​som kommer en sort plet vagt trekantede. Når han spiser, folder han dem på ryggen. Den lille hale (6 til 13 cm) er sort, men hvid på undersiden. Bagben har en længde og en stærk, som tillader det, når de skærme af stærkt bundet (op til 2 m høj, 3 m lang) og bevæge med en imponerende hastighed (op 80 kilometer i timen). Desuden er haren også en svømmer, han kan krydse en flod, hvis det er nødvendigt.

Den store størrelse er en af ​​sine egenskaber: mellem 50 og 70 cm lange til en vægt, der kan nå op til 7 kg. Fraværet af seksuel dimorphism gør det vanskeligt at skelne hunner kaldet harer, mandlige, uden perioder med skure hvorunder adfærd afviger.

Udover hans tænder med 28 tænder, hans lugtesans og hørelse er fremragende, modregning hans øje nærsynethed på trods af øjnene, der tilbyder en 360°. Haren skriger kun i tilfælde af dødelig fare, ellers er det tavs og ensomt. Det kan leve et godt ti år eller tolv år i naturen, hvor han bor og stillesiddende vilde måde (haren ikke tæmme).

Hvordan skelner en hare fra en kanin?

Først, haren er meget mere korpulente end kaninen samtidig have en slank figur, hans ører er længere og hans pels er mere farvestrålende (sort, mørk brun, lys brun, rød, gul, creme).

Det kører også meget hurtigere end kaniner og lange humle skelne godt fra kanin, som i sig selv bevæger sig kun over korte afstande.

Levestederne er forskellige, fordi haren lever på jorden, mens kaninen indgiver sig i en grav. Fra fødslen har hårede hofter åbne øjne og begynder at frolice, mens kaniner er hårløse og blinde.

hare fra Europa

Opdræt af hare

Reproduktionen af ​​haren begynder med kampe, der kaldes "bouquinage". Hun kender fænomenet superfœtation det vil sige, at den kvindelige kan have to kuld overlappende: drægtighedsstalde løbet 41 dage, kan hun parre sig og blive befrugtet et par dage før udgangen af ​​drægtighedsperioden i gang. Hun vil lægge 2 til 4 levrauts og derefter starte igen mindre end 41 dage senere. Således kan det have 4-5 kuld om året, for det meste fra forår til sensommer, men mere bredt fra slutningen af ​​januar til slutningen af ​​september. Levrauterne åbner deres øjne ved fødslen, de har deres frakke og bevæger sig specielt for at suge deres mor. Amning varer fra 1 til 3 måneder, og levrauterne bliver hurtigt selvstændige. Deres seksuelle modenhed nås på 5 eller 6 måneder.

Habitens habitat

Den hare habitat er på jorden, i dyrkede marker, levende hegn, kanter skoven, hvor han skabte sit hus som en lidt udhulet skål i græsset eller jord. For store monokulturer (korn...) passede ham bedre end græsarealer afgræsses af køer, hvor det er for kort. Kvindelige kalve i hendes hus, hvor hun kun beskæftiger sig med de unge.

Haren er ensom og dens beboelsesrum dækker 3 til 6 km². Det kommer ud om natten for at fodre, fordi det er lucifuge, men det møder også i dag, især om morgenen og aftenen.

Hare mad

Haren er herbivorøs. Hendes kost vil bestå af vilde urteagtige planter såsom græsser og afgrøder også såsom grøn korn hæve op, unge vinstokke, rodfrugter (roer, majroer...), bark, kviste og knopper af unge træer, blomsterknopper, frø, frugter.

I mangel af tilgængeligt vand i nærheden kan det henvende sig til planter, der er rige på vand som unge skud af dyrkede planter.Da han feeder især om natten og ved daggry, nyder han planteduggen.

hare fra Europa

Haren, for vild for haven

Harepopulationen er faldet siden 1990'erne i Frankrig, men det er ikke i fare.

Haren er en del af spillet, der jægere opspore, selv at rejse i at give slip og trække på den for at være sikker på at se spillet. Dette er en stærk årsag til hare dødelighed.

I betragtning af den levested for haren, er harer ofte dræbt af landbrugsmaskiner på markerne, hvor deres hus ligger. Selv haren er velegnet til store områder af intensivt landbrug, denne type af landbruget er også kilden til pesticidforgiftning og svindende ukrudt, hvis hare feeds.

Vejtrafik tegner sig for nogle af dødeligheden af ​​harer, når de krydser vejen og kolliderer med et køretøj. Krybskytteri påvirker også haren som rovdyr (ræv, crow), men den vigtigste dødsårsag for unge harer er sygdommen: pseudotuberculosis, akut coccidiose og virus herunder at viral hepatitis er haren virulente.

For vildt at nærme sig hjem, er haren usandsynligt at komme til at gøre skade i din have.

Loading...

Video: Breaking2 | Documentary Special.

Loading...

Del Med Dine Venner