Stor Tit (Parus Major), Sorthovedet Fugl Og Hvide Kinder

Loading...

Loading...

Den store tit (Parus major) tilhører familien af ​​paridae, der er store spurver. Det er en omgængelig fugl med den mand, man kan møde i vores haver. På den anden side er han meget aggressiv med sine mindre kusiner, der har den dårlige ide at vove sig i nærheden af ​​sin krybbe.

Den store tit (Parus major)

Hvordan genkende en stor tit?

The Great Tit er den største af de bryster, der findes i Europa. Det er let genkendt af dets sorte hoved og brede hvide kinder. Det er en meget farverig fugl: toppen af ​​kroppen er grønlig i farve, mens dens nederste dele er gule. Et dybt sort band går fra halsen til maven. Vingerne af den store tit er af grå grå nuance, da halen er foret med en hvid linje.

Skrig og sang af den store tit

Den store tit, og især hanen, høres fra syden af ​​vinteren, når par dannes. Det siges at den store tit zinzinula. Hans forskellige skrig er piercing og sonorøs. Hans vokale repertoire er en af ​​de mest varierede af alle arter af bryster. Det tjener også til at afgrænse sit område.

Stor tit i hendes reden

Den store titts levested

The Great Tit frekventerer skovområder som lavdensitets skove, frugtplantager eller parker og byens haver, hvor det let opdrættes i kunstige redenkasser. Det kan findes hele året i vores haver.

Fødevarer af den store tit

Afhængigt af årstiden er diætet af den store tit anderledes. Om sommeren føder den på insekter som lepidopteranske larver, bladlus, regnorme eller edderkopper. Om vinteren springer great tit primært på frø, knopper, frugter eller bær. I denne sæson nyder denne fugl fodring i vores gårde og haver med køkkenaffald eller solsikkefrø.

Nest med Chicks - Great Titmouse

Reproduktion af den store tit

Den store tit kvinde bygger sin rede, lavet af forskellige materialer, blade, græs og mos, fra april til juni i en trælund, i en lund og endda i en kasse. bogstaver. Kvinden lægger mange æg på hver af sine to årlige kød, normalt fra 5 til 12, nogle gange op til 18. Inkubationen varer mellem 13 og 14 dage. Den unge, der fodres af begge forældre med hovedsagelig larver, forbliver i reden i 3 uger og bliver uafhængige efter 6 uger.

Er det meget nyttigt eller skadeligt for haven?

Den store tit er værdsat af gartnere, fordi det hjælper med at opretholde træerne naturligvis ved at rive dem af larver for eksempel eller uønskede insekter. Det rydder også caterpars køkkenhave, især de af stonewort og kålormen, og tager endda æggene i pakker gemt under kålbladene. Den store tit føder sin unge med insektlarver (noctuelles, møller, butterfly chrysalis...). Små snegle og edderkopper er også på hans menu.

PĂĄ den anden side er hun glad i frugter, hun kan hakke pĂĄ dem, der indeholder orme for at fange dem.

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner