Guldfinch (Carduelis Carduelis), Fuglen Med Meget Farverig Fjerdragt

Loading...

Loading...

Den elegante guldfinch (Carduelis carduelis) er en fugl af ordren Passeriformes, familien af ​​fringillidae, passerines af små til mellemstore. Det er en af ​​de mest farverige fjerkræsfugle, der kan ses i vores haver. Hans melodiske sang er meget genkendelig.

Europæisk guldfinne (carduelis carduelis), fuglen med meget farverig fjerdragt

Hvordan genkender man en guldfinch?

Guldfinen er en lille sparv, hvis størrelse er lidt mindre end en sparv. Han er meget genkendelig takket være sine farver: Hovedet er sort og hvidt med en rød del der dækker øjnene og kinderne; dets vinger er sorte med en citron gul og hvid fjer, mens kropen er brun-rød og dens hvide hvide. Guldfinchens øje er mørkt, og dets skarpe næb er lyserød. Dens ben ændrer farve efter årstid, fra pink til pink.

Skrig og sang af guldfinch

Guldfinchen har en meget karakteristisk sang, der kan høres i vores haver fra marts: en behagelig, melodisk og delikat tweet.

Fjer rød, hvid, gul... det er guldfinchen

Guldfinchens levested

Guldfinchen findes i skovklædte områder og lunde, i slette som i bjergene. Det er en meget social fugl, der lever så tæt på den menneskelige habitat i byerne. Guldfinchen er til stede nær markedshaver, plantager, parker, haver og kirkegårde i byområder.

Goldfinch fodring

Guldfinen foder hovedsageligt på urteagtige planter eller Asteraceae-familien, såsom tistler, som dens stærke, spidsede næb gør det let at åbne. Dens morfologi tillader det også at hænge og klatre på tynde stængler af planter for at fodre.

I byens haver elsker han solsikkefrø. Han kan også lide træfrø som birke, alder, flyetræer og endda fyrretræer. Under fodringstiden for de unge guldfiner søger han også efter insekter.

Little Goldfinch - Bird

Reproduktion af guldfiner

Guldfinen raceres om foråret og har to kød pr. Sæson, nogle gange tre. Kvinden bygger en meget pæn reden, lavet af mos og græs, i en busk eller på toppen af ​​et træ og lægger 4 til 5 lyseblå æg med rødbrun. Hun alene giver den inkubation, der varer 12 til 14 dage, fodret af hanen. Ved fødslen fodres unge guldfiner af begge forældre med frø og insekter. De forlader redenet efter 13 til 18 dage.

Er guldfinken nyttig eller skadelig for haven?

Guldfinchen er en af ​​de sjældne rovdyr af den gregariske larve, der angriber frugtplantagerne: Kirsebærtræet, en møl på et centimeter maksimum. Det fanger også hyponomeet for europæiske trækul og æbletræer. Men han besøger også dårligt vedligeholdte haver, hvor han kan finde ukrudtsfrø, som han elsker. En god allieret, der hjælper med at luge haven.

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner