Den Ermine, Gnaver Jæger

Loading...

Loading...

hermin (Mustela errminea)

Erminen (Mustela errminea) er et lille kødædende dyr, der tilhører Mustelidae familien, hvis silhuet er elegant og pelsen er kendt. Det tilhører symbolikken i Bretagne og blev brugt som et kæledyr i middelalderen. Erminen udvikler sig hovedsagelig i de temmelig kolde eller bjergrige områder fra 1000 m højde, især i Europa.

Den ermine: identitetskort

Den ermine er lidt minder om væsen, fordi den også er fin og omfangsrig, men den er større: den mandlige ermine måler mellem 15 og 30 cm, som vi skal tilføje halen på 7 til 12 cm. Seksuel dimorphisme er ret markeret i ermine, kvinden er meget mindre imponerende, som findes i vægt: 125 til 270 g for kvinden mod 150 til 450 g for hannen. Hun er kortbenet, med spidset næse, små afrundede ører og 34 tænder.

Om sommeren er dens pels brun på toppen og hvid på undersiden, med en klar afgrænsning, og så om vinteren har dens hår tendens til at blive hvid, især i meget kolde områder, men spidsen af ​​halen er stadig meget mørk.

Hvorfor bliver ermine pels hvide om vinteren?

hermin (Mustela errminea)

Vinterbeklædningen af ​​ermine bliver hvid om vinteren under visse forhold: det er nødvendigt, at temperaturen er tilstrækkelig kold (-1° C mindst) under løbet. Afhængigt af temperaturen på dette tidspunkt kan håret være af to farver, dvs. "tærte". Melanin giver farve til hår og det er dets fravær, der gør dem hvide. Derudover fusionerer de i den nordlige del med den snedækkede jorden og undslipper lettere til deres rovdyr (raptorer, buzzards, ugler...).

Ermine lever anderledes om vinteren, når det kommer ud om natten, om sommeren, når det er aktivt, især om dagen. Hun kan stå på hendes bagben, især for at være på udkig. Hun klatrer meget godt og svømmer også. I tilfælde af trussel kan det udstråle et skrigende råb om at flygte fjenden. Hun sover på hendes hoved i halen for at sove og holde sig varm.

I teorien er ermine temmelig ensom og diskret, kan i bedste fald leve 10 år, men dens levetid er i gennemsnit 1 til 2 år.

Reproduktion af ermine

Reproduktion af ermine begynder med parring af foråret, omkring maj og juni, et par uger efter fødslen af ​​hunnerne, da de allerede er frugtbare. Det befrugtede æg vil dog kun blive implanteret efter det faktum: Graviditeten begynder kun 8 måneder til 1 år senere! Det vil vare mellem 3 og 4 uger, og kælvningen vil give 4 til 10 småblinde, døve og næsten hårløse bortset fra en dorsal mane. Forsinket svangerskab forklarer, hvorfor den gravide ermine kun har et kuld pr. År. Kvinden ammer de unge, der bliver autonome på 3 måneder og seksuelt moden mellem 9 måneder og 1 år.

Habitatet for ermine

Dets habitat er hovedsageligt koncentreret i bjergområder mellem 1.000 og 3.000 meter over havets overflade. Det findes ikke i Middelhavsområdet, hvor klimaet er for varmt for hende. Det kan dog være tættere på beboede områder, især for at finde mad. Hækkerne, dyrkede sletter, hækker, bakker, er også hans legeplads og især jagt, der kan strække sig op til hundrede hektar. Hun bor sædvanligvis i en grav, en bunke med sten eller et træhul, men hun har flere boliger fordelt over hendes jagtområde.

Den ermine mad

hermin (Mustela errminea)

Den ermine foder på små gnavere som voles, rotter, mus, markmus, men er også glad i mol, shrews og endda små kaniner. Hun vil også spise reptiler, insekter og nogle gange fugle.

Hun jager enten under jorden, hvor hun aktiverer sin stærkt udviklede lugtesans, enten på jorden og i luften, hvilket gør det muligt for hende at bruge hendes hørelse, synet og lugten selvfølgelig med succes.

Den ermine, en ikke-truet art

Den ermine har længe været jaget for sin pelse, men i dag er det ikke længere tilfældet, fordi det ikke længere er mode. Det kan endda jages igen siden 2012 officielt, men det er næsten ikke praktiseret: det er ikke en del af truede arter, og dens befolkning synes at forblive stabil.

Da det ikke er skadeligt, er der ingen interesse for jagt, især det er ret fordelagtigt at regulere populationer af små gnavere, der kan irritere gartnerne!

(billede 2 af Mustela_erminea_winter.jpg: Steven Hintderivative arbejde: Guerillero (talk) - CC BY-SA 3.0 og foto 3 af soumyajit nandy fra Kolkata, Indien - Stoat | Jispa, Himachal Pradesh - CC BY-SA 2.0)

Loading...

Video: Chaturanga dandasana til Bhujangasana.

Loading...

Del Med Dine Venner