The Blue Tit, Lille Farverige Fugl

Loading...

Loading...

Den bl√• Tit tilh√łrer familien Paridae, sm√• til mellemstore passerines. Det er en farverig lille fugl til stede i hele Europa. The Blue Tit er stillesiddende, undtagen hvis det bor i de nordligste regioner.

The Blue Tit, lille farverige fugl

Hvordan genkender man en blå tit?

Som navnet antyder, er den bl√• tit genkendelig takket v√¶re den bl√• hue, som hun b√¶rer p√• hendes hoved. Sidstn√¶vnte, hvid i farve, har ogs√• tre linjer af bl√• farve: to, der g√•r fra hans √łje til halsen, danner som et hovedb√•nd og en der forbinder en slags halsk√¶de i nakken ogs√• bl√•. Vingene og halen af ‚Äč‚Äčden bl√• tit er ogs√• bl√•. Denne farve er mere markeret i hanen end i kvinden. Resten af ‚Äč‚Äčkroppen af ‚Äč‚Äčden bl√• tit er gulgr√łn med igen en linje, men hvid, det √łverste niveau af dets vinger. Den lille, lige, spids n√¶b og ben er ret gr√•bl√•.

Udover disse fysiske egenskaber er den blå tit anerkendt af sin fleksibilitet og dens fortsatte aktivitet. Takket være hendes klumpede fingre kan hun faktisk vedtage meget akrobatiske stillinger som at hænge ned en gren på hovedet eller svinge på en kvist.

Skrigende og sang af den blå tit

Blue Tit besidder et meget varieret vokalrepertoire, der går fra meget akutte skrig til en klar og flydende sang.

den blå tit er genkendelig takket være den blå hue, som hun bærer på hendes hoved

The Blue Tit's habitat

Skoven er Blue Tit 's yndlingssted, og især skovene af træer, der mister deres blade om vinteren, som f.eks. Eg. Men det hyder også færre skovklædte områder som hegn, lunde, parker, frugtplantager og haver, især om vinteren, hvor de ved, at de lettere vil finde mad. Det er derfor, at Blue Tit ofte ses i byer.

F√łdevarer af Blue Tit

Bl√• Tit s√łger mad i tr√¶erne. I for√•ret og sommeren er hun i det v√¶sentlige insectivore. Hun kan is√¶r lide butterfly larver, bladlus, regnorme eller edderkopper, og alle larverne af disse insekter. Om vinteren bliver den bl√• tit ogs√• granivor√łs og frugivor√łs, det vil sige at den ogs√• f√łder p√• fr√ł, frugt og vegetation. Det ses ogs√• ofte i willows og poplars, hvor det bruger pollen og nektar, mens de fodrer p√• insekter, der kommer til foder i disse tr√¶er.

Blå tit bidt

Reproduktion af Blue Tit

Blue Tit racer mellem april og juli og har to loaf om √•ret. P√• trods af sin lille st√łrrelse forsvarer det vildt sine nestesteder. Det bygger sin rede i hulrum som f.eks. Huller i tr√¶er ved indgangen for lille til rovdyr (egern eller sp√¶tte) kan ikke n√• det. Derfor er det ikke ualmindeligt at finde din reden skjult i en blomsterpotte eller i et r√łr! Blue Tit l√¶gger 9 til 13 √¶g, som den kvindelige k√łd alene i h√łjst 15 dage. Derefter fodres kyllingerne af begge for√¶ldre, indtil de forlader redenet efter fire uger.

Er Blue Tit nyttig eller skadelig for haven?

På grund af sin kost kan Blue Tit forårsage skader i plantager, hvor den er fuld af knopper og frugt. Men det fjerner også fra haven alle skadedyr til plantager, især bladlus.

Se også: The Great Tit

Loading...

Video: 3000+ Portuguese Words with Pronunciation.

Loading...

Del Med Dine Venner