Blackbird (Turdus Merula), Den Sorte Fugl Med Orange Næb

Loading...

Loading...

den Blackbird (Tudus merula) er en meget almindelig fugl i vores haver i byen og på landet. Det er en af ​​de 5 mest talrige fuglearter i Frankrig. Dens mørke sorte fjerdragt, dens orange næb, dens melodiske sang om morgenen gør blackbird til en meget genkendelig fugl. En generende fugl for nogle spiller det alligevel en vigtig rolle i balancen af ​​fauna, der er gavnlig for haven.

Blackbird

Hvordan genkender man en sortfugl?

Langt med en mørk fjerdragt, er sortefuglen meget genkendelig. Men der er forskelle i udseende afhængig af merle's køn og alder. Når hanen er moden, er hans fjer meget sort og kedelig. Det er også genkendeligt af sin orange næb og grå eller brune øjne, omgivet af orange. Dens ben er brune eller røde.

Kvinden har en brun fjerdragt, mindre mørk end hanen, lettere på undersiden og nogle gange spottet. Dens næb er brun, men det kan blive gulligt, da det bliver ældre. Sortefuglen ser ikke ud som voksne. Dens fjerdragt er lysebrun med en rødlig tin på ansigtet, halsen og brystet og er flekket eller stribet med farvestrålende farve. Regningen er lettere end den kvindelige og dens ben er lyserød.

kvindelige solsort

Cry og sang af blackbird

The blackbird er en meget god sanger med et varieret repertoire, der kan klassificeres i 4 temaer. Den første er "kald synge" én solsort problemer, når de kommunikerer med andre hunde, som kan oversættes som en "tchouc tchouc". Den anden høres om foråret, på kærlighedstidspunktet. Den sorte sortfugl udsender derefter en meget melodisk sang med flot noter, kaldet "kærlighedssangen" eller rammen. Denne fugl har også et bestemt græd ved solopgang og solnedgang, der ligner disse stavelser: "pin-pin". The blackbird vokser også et meget hurtigt, rykkende, specifikt skrig, gentaget 5 eller 6 gange, i tilfælde af fare eller bekymring.

Blackbird habitat

Oprindeligt bugger sortfuglen skove og skove i landdistrikterne. Men det har bredt spredt sig i byens haver og lunde. Hvor der er løvfældende træer, hække eller buske, kan den kvindelige installere sin rede lavet af græs, mudder og foret med blødt vegetation, det er bygget i omkring 3 dage. Der er også en anden sort af blackbird i bjergene i høje højder.

Blackbird kost

Sortefuglen har en diæt, der adskiller sig efter årstiderne. Om efteråret, vinteren og når vejret er fugtigt, fodrer det primært på insekter, snegle og regnorme, som den finder på jorden. Earthworms udgør den vigtigste mad af små sortefugle. I foråret og sommeren, solsort diversificerer sin kost med frugt (kirsebær, figner, brombær, etc.) og tjørn bær (almindelig hvidtjørn), roser, brændende busk (Almindelig Ildtorn), kornel ( Cornus), trækul Europa (Euonymus europaeus), almindelig vedbend (Hedera helix), slåen (slåen), af røn (almindelig røn), hyldebær (Sambucus nigra), liguster (Ligustrum vulgare ) eller endda viburnum.

Brode af smĂĄ sortefugle

Blackbird reproduktion

I sortefugle danner par i slutningen af ​​vinteren, og parring finder sted i foråret i slutningen af ​​marts. Det er den kvindelige, der bygger reden, hvor hun lægger 3 til 6 æg, som hun yngler om to uger. Antallet af brød varierer fra 3 til 5 over et år. Begge forældre fodre unge i ca 2 uger, og derefter den lille forlader reden for at gemme sig i den omgivende vegetation stadig fodret af forældrene i 3 uger. Kyllingerne er uafhængige efter en måned.

Er blackbird nyttig eller skadelig for haven?

Sortefuglen er ikke populær blandt gartnere, der ejer frugttræer, fordi sortefuglen er glad i frugt om sommeren. Men som et rovdyr af snegle, snegle og insekter skadelige for planter og blomster fra haven, solsort er en god regulator af disse skadedyr.

Loading...

Video: .

Loading...

Del Med Dine Venner