Renovering Af En Zenhave Med Dam

Plads pĂĽ tyve kvadratmeter at udvikle i zen garden

Ved starten:

I Bretagne, et eksisterende hus, som ejerne ønsker at tilføje en udvidelse til (hvid beklÌdning facade til højre). Den nye konfiguration af stederne frigiver et lille rum pü omkring 20 kvadratmeter, orienteret mod sydvest.

Projektet:
Ejerne ønsker at starte udviklingen af ​​en Zen-have. De drømmer om et zen inspireret rum med et vandpunkt. De giver derefter carte blanche til landscapers at tegne planen og vælge materialerne.

Den foreslĂĽede plan for zenhaven

Have renoveringsplan foreslĂĽet af landscapers

Den bias taget af landscapers:

• Luk denne lille have ved to vægge for at styrke dens intime side og isolere den fra resten af ​​haven, som er stor.

Springvand til udvikling af en Zen-have

Konstruktionen fandt sted i løbet af ti dage.

Ejerne sætter meget pris på dette rum, som de har bevilget straks. Udviklingen af ​​en Zen-have var derfor en afgørende oplevelse for dem. Men; de leder efter bænken, de vil installere under køkkenvinduet. De planlægger at installere vandplanter i et hjørne af bassinet, men de reducerede dimensioner af sidstnævnte begrænser mængden af ​​planter med risiko for at se vandet grønt.

Vi kan fortryde manglen på belysning eller under japanske fodspor, der krydser bassinet specielt ved foden af ​​bambus, som ville have bidraget til at sætte deres tal i værdi om natten.

detaljerne

Zoom pü dammen og vandet strømmer fra røret fastgjort i vÌggen

• Dammen: Det er centralt for denne udvikling.
Dens dimensioner er små (2,50 x 1,50 x 40 cm), det virker i lukket kredsløb med en lille pumpe og en retur af vand, der udføres af zinkrøret fastgjort i væggen. Det er bygget i hårdt: en betonplade blev hældt, et parpaingbælte blev hævet og klædt med en vandafvisende mørtel. Bunden er prikket med dekorative skifer mulch. Skiferplanker blev limet til kantene. De kommer også til at klæde toppen af ​​den røde mur og de japanske trin, der krydser bassinet.

• Jordbunden: Den kombinerer naturlige materialer og rekonstituerede sten.
Indkørslen er lavet med skiferstænger af Anjou (100 x 4 x 7 cm) placeret på en plade i en tynd mørtel på 4 cm. De hvide sten af ​​Carrara er lagt, men ikke forseglede; et plantedæksel er installeret nedenunder for at forhindre ukrudtsvækst. De store gråplader er lavet af rekonstitueret sten /

• Plantagerne er ideelle til udvikling af en Zen-have: de forstærker den zen og japanske side af stedet. To bambus (Phyllostachys nigra) er anbragt på begge sider af bassinet. Græs spredt her og der skubber bare: Imperata cylindrica 'Red Baron', Panicum virgatum 'Heavy Metal', Carex morrowii 'Isdans' og ophiopogon (Oiopiopon planiskapus 'Nigrescens')

• Jernbanesvinger: De tjener til at opdele rummet lidt mere at rydde et lille sidde- eller læserhjørne under køkkenvinduet, hvor en bænk snart skal finde sted. Disse er gamle bjærgningsdele. De er forseglet i beton omkring halvdelen af ​​deres højde.

Zoom pĂĽ poolen og bambus omkring vandet

• Spil på en sammenslutning af 3 hovedfarver : sort, grå og rødt (til væggen). Vi tilføjer et par blanke hvide og lidt grønne med planterne.

Udsigt til bugladsvinduet pĂĽ bassinet

• Opret to meget forskellige visningerFra køkkenvinduet er blikket på den lille have og undslipper derefter udefra. Fra udvidelsesbjælkens vindue (venstre på billedet), vi udnytter den hemmelige og beroligende atmosfære på dette japanske sted: Udseendet går til vandpunktet og stopper ved den røde mur. Lyden af ​​vandet, meget afslappende, ses også indefra i huset.

At gü videre: Find ud af, hvordan du opretholder og rengør dammen i din have.

Video: .

Del Med Dine Venner